Pers laaiend enthousiast over kerstconcert Nieuwedieper Visserskoor

Door het Nieuwedieper Visserskoor werden op 17 december in de Bethelkerk te Den Helder en op 18 december 2016 in de Christoforuskerk te Schagen de traditionele Kerstconcerten gegeven.

De algehele leiding was in handen van onze dirigent Alfred de Jong. De piano werd bespeeld door Lea Paliczova, het orgel door Arie Horst met als registrant mevr. Horst en de presentatie van de concerten was in handen van Frenka Tesselaar.

Door een donatie van de Helderse Visserij en de CIV was de mezzosopraan Esther Burgstra als gastsoliste tijdens de kerstconcerten aanwezig.


Hieronder vindt u een krantenartikel gemaakt door de Helderse Hanneke Bergsma die als muziekrecensent is verbonden aan het Noord Hollands Dagblad (NHD). Het artikel is verschenen in de regiobijlage van het NHD van 19 december 2016 naar aanleiding van het concert in de Bethelkerk in Den Helder.

 

Lees meer: Pers laaiend enthousiast kerstconcert Nieuwedieper Visserskoor

Het Nieuwedieper Visserskoor al in de krant voordat er nog maar één noot is gezongen.

Het Nieuwedieper Visserskoor geeft weer haar traditionele kerstconcerten op 17 december in de Bethelkerk te Den Helder en op 18 december 2016 in de Christoforuskerk te Schagen.

De algehele leiding is in handen van dirigent Alfred de Jong. De piano wordt bespeeld door Lea Paliczova, het orgel door Arie Horst en de presentatie van de concerten is in handen van Frenka Tesselaar.

Lees meer: Nieuwedieper Visserskoor haalt de pers met kerstconcert 2016

Voorjaarsconcert Nieuwedieper Visserskoor

Om nieuwe leden te werven is in januari een project opgestart bij het Visserskoor.
Na de traditionele kerstconcerten, die gepaard gaan met veel geestelijke liederen, wilde het bestuur in het nieuwe jaar van start gaan met het zogenaamde populaire repertoire.

Lees meer: Voorjaarsconcert Nieuwedieper Visserskoor

Het Nieuwedieper Visserskoor: voor het fijne Kerstgevoel.

Door het Nieuwedieper Visserskoor werd op 19 december in de Bethelkerk te Den Helder en op 20 december 2015 in de Christoforuskerk te Schagen Kerstconcerten gegeven.

De algehele leiding was in handen van onze dirigent Alfred de Jong. De piano werd bespeeld door Lea Paliczova, het orgel door Henk Gemser met als registrant Peter Hengstman en de presentatie van de concerten was in handen van Frenka Tesselaar.

Lees meer: Het Nieuwedieper Visserskoor: voor het fijne Kerstgevoel

Nieuwedieper Visserskoor volop in training!

Het Nieuwedieper Visserskoor is voor haar traditionele kerstconcerten weer volop in training. Natuurlijk niet zoals op bovenstaande foto, maar wel iedere vrijdagavond, met zo’n 65 man, zijn we volop aan het zingen met  dirigent, organist en pianiste om het repertoire onder de knie te krijgen.

Lees meer: Nieuwedieper Visserskoor volop in training!

Concert Ichthuskerk op Urk.

Koren: Onger-Oens en het Nieuwedieper Visserskoor (NDVK)

Concert Ichthuskerk Bij aankomst te Urk stond een buffet gereed dat geheel was verzorgd door koorleden van Onger- Oens. Ook hier stond de gastvrijheid hoog in het vaandel. Je kon zelf het drankje uitzoeken. Voordat aan de maaltijd werd begonnen sprak dominee G. Bos, die ook de kerkelijke inleiding en afsluiting zou doen van het door onze koren te houden concert. Ds. Bos is in 1935 geboren en woont met zijn echtgenote op Urk. De predikant verricht ouderenpastoraat binnen de Hervormde Gemeente “De Ark” en preekt nog regelmatig.

Lees meer: Concert Ichthuskerk op Urk.

Kerkdienst Helderse Visserijdagen 2015

Helderse Visserijdagen 2015Het Nieuwedieper Visserskoor (NDVK) verleende medewerking aan de kerkdienst met als solisten Lucas Kramer en Myrthe Ebbers. De solisten zongen met begeleiding van een muziekband de nummers “Dan zie je mij een korte tijd” en “Er zal dan vrede zijn”’. Hierna volgde het NDVK met als solist Lucas Kramer en werd het lied “ik Ben een Koninklijk kind” ten gehore gebracht. Het klonk erg mooi in de zaal. Hierna nam de kerkdienst een aanvang. Na de inleiding door de voorganger zong ons koor met de beide solisten “Heer ik kom tot U”.

Lees meer: Kerkdienst Helderse Visserijdagen 2015

70 jaar na de bevrijding.

Bevrijdingsdagconcert Nieuwedieper VisserskoorDinsdag, 5 mei 2015 werd het Bevrijdingsconcert Den Helder gehouden door het Nieuwedieper Visserskoor (NDVK) en het Christelijk Mannenkoor Den Helder (CMDH). Voor het eerst sinds lange tijd werd weer opgetreden samen met het Christelijk Mannenkoor en onder leiding van Alfred de Jong die tevens dirigent is van beide koren. Samen vormden de twee koren een koor van meer dan honderd man. Wanneer je zoveel mannen bij elkaar hoort zingen dan is de klank prachtig en zeker in de Morgensterkerk, waar dit concert werd gehouden, komt dit door de akoestiek goed tot zijn recht.

Lees meer: Bevrijdingsconcert 2015