Het Nieuwedieper Visserskoor

Dit mannenkoor telt op dit moment ongeveer 70 leden. Een koor dat is geboren uit de Helderse visserij. Het is inmiddels uitgegroeid tot een groep zingende mannen die tijdens het optreden hun professionele mannetje staan. Deze optredens overschrijden niet alleen de stadsgrens van Den Helder, maar zelfs de landgrenzen.

Doelstelling.

De doelstelling van het koor, het versterken van onderlinge solidariteit en het brengen van ontspanning voor opvarenden van de Helderse vissersvloot, is daarbij nooit verloren gegaan maar heeft zich uitgebreid tot buiten de grenzen van de visserij. De leden van het koor zijn inmiddels lang niet allemaal meer direct of indirect betrokken bij de zee, maar bij het beluisteren van de eerste maten van het repertoire proeft men toch de zilte zee.

Nieuwedieper Visserskoor

Het dagelijks bestuur bestaat uit:
F.A. Ananias    voorzitter
C. Monsma      secretaris
A.J. Warbout   penningmeester
Dirigent is dhr. A. de Jong
Organist is Arie Horst
Pianiste is mevr. L. Paliczova
Repetitieruimte: Morgensterkerk te Den Helder (m.i.v. mei 2014)
Repetitietijd: vrijdag van 18.30 – 20.30 uur.
Nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom!